Ako preniesť dáta z Androidu na iPhone: Uľahčite si prechod na iOS

blog-androidios

Prechod zo smartfónu s Androidom na iPhone môže byť stresujúci, no spoločnosť Apple vám ho uľahčila skvelou aplikáciou ,,Move to iOS“. S touto appkou a našim návodom bude prenesenie dát hračka, stačí postupovať krokmi, ktoré sme pre vás vypísali nižšie. 

Pripravte si telefóny
Pred začiatkom prenosu dát sa uistite, že váš starý Android a nový iPhone sú plne nabité a pripojené k Wi-Fi. Taktiež si nainštalujte najnovšiu verziu aplikácie Move to iOS na Android zariadení. Appku nájdete priamo na Google Play.

Spustite Move to iOS
Na vašom novom iPhone spustite nastavenie zariadenia a postupujte podľa inštrukcií. Keď sa dostanete na obrazovku s aplikáciami a dátami, vyberte možnosť "Preniesť dáta z Androidu". Na Android zariadení otvorte aplikáciu Move to iOS a odsúhlaste podmienky.

Pripojte zariadenia
Na iPhone sa zobrazí kód, ktorý zadáte do Android zariadenia, aby ste mobily spárovali. Po pripojení sa na obrazovke Androidu zobrazia položky, ktoré môžete preniesť.

Vyberte dáta na prenos
Zaškrtnite položky, ktoré chcete preniesť (kontakty, správy, fotky, videá, kalendár a ďalšie). Potom kliknite na "Ďalej" a prenos dát sa začne.

Dokončite prenos a nastavenie iPhonu
Po dokončení prenosu na iPhonu kliknite na "Pokračovať" a dokončite nastavenie zariadenia. Vaše dáta z Androidu by mali byť teraz prenesené. 

Nainštalujte aplikácie
Aplikácie z Androidu sa síce na iPhone automaticky neprenesú, ale aplikácia Move to iOS vám ponúkne zoznam všetkých kompatibilných aplikácií, ktoré si môžete dodatočne stiahnuť z App Store.

Skontrolujte a prispôsobte nastavenia
Na záver prejdite nastavenia vášho iPhonu a skontrolujte, či sú všetky údaje správne prenesené a prispôsobte si ich podľa potreby. Teraz môžete začať plnohodnotne využívať váš nový iPhone!

Ak váhate či prejsť na iOS práve kvôli strašidelnému prechodu, veríme, že vás tento jednoduchý návod presvedčil, že to nie je až také zložité. Prechod na iPhone si pochvaľuje množstvo užívateľov a pokiaľ chcete patriť medzi nich aj vy, prezrite si našu ponuku repasovaných iPhonov.