TOP 4 exkluzívne aplikácie dostupné len pre iOS

top-4-apps

Premýšľate nad kúpou iPhonu a neviete sa rozhodnúť? Silný argument, ktorý môže nakloniť misku váh na stranu Apple zariadení môžu byť napríklad aj exkluzívne aplikácie, ktoré sú dostupné len pre iOS. Vybrali sme pre vás TOP 4 aplikácie, ktoré bezpochyby stoja za to. Okrem 4 appiek nájdete na konci článku aj zaujímavý bonusový fakt, ktorý vám taktiež môže pomôcť rozhodnúť sa.

 4 aplikácie pre iOS, ktoré by ste mali vyskúšať

Procreate Pocket: Procreate Pocket je silný kresliaci nástroj určený špeciálne pre iOS. Táto aplikácia ponúka široké možnosti v oblasti digitálneho maľovania a ilustrácie. S vysokou flexibilitou a širokou škálou štetcov. Je to ideálny spoločník pre umelcov na cestách.

Darkroom: Darkroom je profesionálny editor fotografií s výkonnými nástrojmi pre úpravu a organizáciu vašich snímok. Aplikácia je navrhnutá tak, aby bola jednoduchá na použitie, ale zároveň poskytovala vysokú úroveň editovania.

Affinity Designer: Affinity Designer je profesionálna aplikácia pre grafický dizajn, ktorá ponúka komplexnú sadu nástrojov na tvorbu vektorových ilustrácií, dizajnov a ďalších grafických prác. Aplikácia je navrhnutá tak, aby bola rýchla, presná a intuitívna.

Bear: Bear je elegantná aplikácia na zaznamenávanie poznámok a písanie, ktorá je navrhnutá pre rýchle a plynulé zachytávanie vašich myšlienok. S jednoduchým ovládaním a štýlovým dizajnom je Bear perfektným spoločníkom pre každého, kto potrebuje zaznamenať svoje nápady na iPhone. Jej funkcie si obľúbia predovšetkým študenti.

Bonusový fakt: aplikácie pre iOS sú skvelo optimalizované

Niektoré aplikácie sú síce dostupné aj pre iné konkurenčné platformy, avšak často nie sú tak dobre optimalizované, ako práve pre iOS. Je to spôsobené tým, že konkurenčný operačný systém je otvorený a používa ho mnoho značiek, ktoré disponujú rôznymi chipsetmi a nadstavbami OS, zatiaľ, čo iOS je dostupné exkluzívne len pre zariadenia značky Apple. To umožňuje vývojárom optimalizovať ich aplikácie tak, aby na iPhonoch bežali čo najlepšie. Medzi tieto aplikácie patria napríklad obľúbené sociálne siete Instagram či Snapchat, ale aj profesionálne nástroje ako LumaFusion. Tá bola dlhé roky špecialitov iOS, no nedávno dorazila aj na iné platformy. Ak ju však chcete využiť čo najefektívnejšie, stále platí, že v kombinácii s Apple zariadením je bezkonkurenčná. 

Pokiaľ vás tieto aplikácie zaujali, nie je nič lepšie, ako si ich vyskúšať na vlastnej koži. Dostať sa k ním nie je v tejto dobe už nič zložité, umožniť vám to môžu už od pár eur aj naše repasované iPhony.