Ako pripravujeme repasovaný iPhone k predaju

blog4inside

Ako vyplýva z názvu článku, rozoberieme si celý proces prípravy repasovaných iPhonov od naskladnenia až po odoslanie.

Takže poďme si to rozpísať bod po bode, koľkými procesmi musí repasovaný iPhone prejsť, aby sa dostal až k Vám:

1. Nabitie - Po naskladnení je potrebné iPhone nabiť, aby sme predišli prípadným prehliadnutiam problémov s batériou vplyvom jej nedostatočnej kapacity.

2. Diagnostika - Akonáhle je iPhone nabitý, môžeme začať s diagnostikou zariadenia, ktorá má celkovo 27 krokov, ktoré musí iPhone splniť. Diagnostika začína identifikáciou zariadenia, následne sa testujú všetky funkcie telefónu. Po overení funkčnosti zariadenia sa začína overovať životnosť a stav batérie (počet nabíjacích cyklov). Pokiaľ má batéria pod 80% pôvodnej kapacity alebo nefunguje správne, tak batériu vymeníme za novú originálnu batériu. Ak je telefón vodeodolný, po výmene batérie sa aplikuje vodeodolná lepka, aby boli dodržané štandardy dané výrobcom zariadenia. Ak sme v iPhone menili batériu, tak diagnostika zariadenia sa zopakuje, aby sme mali istotu, že iPhone bude odoslaný plne funkčný.

3. Proces mazania - Po diagnostike zariadenia prichádza na rad kompletné niekoľko násobne prepisovanie (mazanie) dát predchádzajúceho užívateľa.

4. Vizuálna inšpekcia - iPhone je po hardvérovej stránke plne funkčný, takže je na rade vizuálna inšpekcia zariadenia, na základe ktorej zaradíme iPhone do správnej triedy opotrebenia (podrobný rozpis tried opotrebenia nájdeš TU). Na iPhone je potrebné preskúmať škrabance a poškodenia na displeji, zadnej strane a po hranách telefónu. Po ich vyhodnotení iPhone zaradíme do vhodnej triedy opotrebenia.

5. Čistenie iPhonu - Ďalší krok je samotné čistenie zariadenia od rôznych nečistôt a prachu. Čistenie začíname mriežkami reproduktora, slúchadla a mikrofónu. Ak je potrebne čistíme aj nabíjací port. Ak by sme tieto časti nevyčistili, tak by súčiastky za mriežkou nemuseli fungovať správne z dôvodu nedostatočne priechodnej mriežky. Ak by sme začali na iPhone prehrávať zvuk, reproduktor a slúchadlo by mohli vydávať nepríjemné chrčanie. Displej čistíme jemnou suchou handričkou, aby sme nepoškodili oleofóbnú vrstvu na displeji. Zadný kryt a hrany čistíme handričkou nasiaknutou isopropyl alkoholom. Nakoniec celé zariadenie vydezinfikujeme pod UV svetlom, ktoré zabíja 99% baktérií a vírusov už po 5 minútach pobytu na modrom svetle.

6. Zabalenie a odoslanie iPhonu - Posledným bodom je dôsledné zabalenie iPhonu do bublinkovej fólie a vložením do tvrdej kartónovej krabice. Týmto predídeme poškodeniu počas prepravy k Vám. Ako bonus vždy pribalíme ku každému iPhonu sladký darček, aby sme ti spríjemnili chuť.

Dúfame, že sme ti ozrejmili celý proces prípravy repasovaného iPhonu od naskladnenia až po odoslanie.