Ako sa starať o batériu vášho repasovaného iPhonu a predĺžiť tak jeho životnosť?

 blog_bateria

Repasované iPhony sú z ekonomického hľadiska bezpochyby skvelou investíciou, aby vám však vydržali čo najdlhšie, treba sa o ne správne starať. Ak chcete predĺžiť životnosť vášho repasovaného iPhonu, kľúčová je predovšetkým jeho batéria. V nasledujúcich riadkoch sme si pre vás pripravili zopár overených rád, ktoré zabezpečia, že vám bude batéria bezpečne slúžiť ešte dlhé roky.

Dávajte si pozor na teplotu

Teplota je najdôležitejším faktorom pre životnosť batérie smartfónu. Príliš horúce alebo príliš chladné prostredie môže poškodiť batériu a skrátiť jej životnosť.

Používajte ochranné obaly

Ochranné obaly síce na prvý pohľad chránia pred poškodením len povrch smartfónu, no pravda je taká, že majú širšie využitie. Chrániť totižto môžu aj batériu, a to práve pred spomínaním počasím, či už pred chladom, alebo vysokou teplotou.  

Nabíjajte váš iPhone správne

Ak je to možné, nabíjajte váš iPhone ideálne len originálnym príslušenstvom od Apple. Predovšetkým napájanie cez USB (napríklad z notebooku) môže vašej batérii uberať na životnosti. Taktiež sa odporúča nevybíjať iPhone až do 0. Najlepšie urobíte, ak batériu nenecháte klesnúť pod 20%. Nemala by sa tiež „prebíjať“. S tým vám môže pomôcť funkcia optimalizované nabíjanie, ktoré nabije mobil počas noci len do 80%, drží ho na tejto hladine a tesne pred budíkom vám dobije zvyšných 20%. Týmto spôsobom sa batéria menej opotrebováva a vydrží vám dlhšie. 

Optimalizujte nastavenia

Na výdrž a životnosť „baterky“ majú vplyv aj viaceré nastavenia. Najväčší dopad má určite intenzita jasu, ale taktiež zapnutá Wi-Fi, dáta a bluetooth, výška hlasitosti či always on display.

Skontrolujte si aplikácie

Ruku na srdce, určite má veľa z nás v iPhone množstvo nepotrebných aplikácií a niektoré z nich dokonca neustále bežia na pozadí. Predĺžiť výdrž a tým aj životnosť môže aj pretriedenie nepotrebných aplikácií a udržiavanie voľného priestoru na úložisku. 

Udržiavajte aktuálnu verziu iOS

V neposlednom rade je dôležité pravidelne vykonávať všetky aktualizácie. Okrem inovatívnych noviniek totižto aktualizácie obsahujú aj dôležité bezpečnostné opatrenia či napríklad práve optimalizáciu spotreby, výkonu a ďalších dôležitých faktorov.

Ak sa vám napriek týmto opatreniam zdá, že vašej batérii dochádza sila, radi vám pomôžeme v našom profesionálnom servise a vášmu iPhonu dodáme novú šťavu. Napíšte nám aký model vlastníte a pošleme Vám cenovú ponuku na výmenu batérie.